Q-Keurmerk aanvragen

Q-Keurmerk® aanvragen

Met het Q-Keurmerk® laat u zien dat u staat voor echte kwaliteit.

Het Q-Keurmerk® kan aangevraagd worden voor alle vormen van bij- en nascholing voor de gehele tandheelkundige beroepsgroep. Ook webcursussen, e-learning en tijdschriften komen in aanmerking voor accreditatie.

Uw aanvraag voor het Q-Keurmerk® wordt door een team van vaste auditoren beoordeeld. De auditoren zijn allen nauw betrokken bij de tandheelkundige professie en krijgen trainingen om tot kalibratie van de toetsingscriteria te komen. Door het Q-Keurmerk®  en de auditoren wordt erop toe gezien dat de criteria helder en realistisch zijn.

Nadat uw aanvraag positief is afgesloten, wordt uw cursus opgenomen in de Q-Keurmerk® Agenda en het Evaluatiesysteem, waar u gratis gebruik van kunt maken.

De accreditatie-aanvraag verloopt DIGITAAL via het speciaal voor Q-Keurmerk® ontwikkelde accreditatiesysteem.

Indien u een aanvraag voor (HER) accreditatie wilt indienen, stuurt u een email naar het Q-Keurmerk® bureau (klik op de oranje knop hieronder). Het bureau zorgt er voor dat u een eigen account krijgt in dit systeem. U ontvangt vervolgens de inlog- en verdere instructies.

Kosten Q-Keurmerk®

Voor het aanvragen van het Q-Keurmerk®, voor één cursus, of voor uw totale cursusprogramma, kunt u een offerte opvragen bij het Bureau Q-Keurmerk®. De aangesloten Q-Keurmerk® aanbieders zijn een vergoeding verschuldigd aan de St. QuAT – Q Keurmerk®.

De offerte is inclusief:

  • Audit en rapportage: toetsing van de cursus: inhoudelijk en organisatorisch. Deze audit wordt uitgevoerd door meerdere auditoren. Van deze audit worden verslagen opgesteld en de cursusaanbieder toegestuurd (aanbevelingen / verbeterpunten)
  • Eventueel HERaccreditatie.
  • Digitale evaluatie (evaluatieplatform).
Offerte opvragen

Informatie die nodig is voor aanvragen van het Q‑Keurmerk®

  • (Concept) Programma van uw cursus / congres
  • Beschikbare leermiddelen
  • Evaluatie: verloopt via de digitale evaluatie van het Q-Keurmerk®
  • Bij HERaccreditatie een verbeterplan – Klik hier voor de toelichting
Uw aanvraag verloopt via het speciaal voor Q-Keurmerk® ontwikkelde Accreditatiesysteem online. Via dit systeem stuurt u de benodigde informatie – als PDF-documenten – in.

Algemene voorwaarden Q-Keurmerk®

De stichting heeft als beheerder van het Q-Keurmerk® verplichtingen naar de cursusaanbieder. De cursusaanbieder heeft verplichtingen naar de Stichting om het Q-Keurmerk® te kunnen (blijven) dragen.

 

Bezwaar- en beroepsprocedure: klik hier

 

Download Algemene Voorwaarden (PDF)